Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Δωρεάν ψηφιακές υπογραφές για λογιστές-φοροτεχνικούς και μέλη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Δωρεάν ψηφιακές υπογραφές για λογιστές-φοροτεχνικούς και μέλη

Τη δωρεάν χορήγηση άυλων απομακρυσμένων Ψηφιακών Πιστοποιητικών, για τα μέλη του και τους λογιστές - φοροτεχνικούς, ανακοίνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το ΟΕΕ, ως αρμόδιος φορέας για την παροχή των ψηφιακών υπογραφών, προχωρά σε αυτή την κίνηση, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Πρόκειται για ψηφιακά πιστοποιητικά τριετούς διάρκειας, η χορήγηση των οποίων αρχίζει από αύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ..

Ασφάλεια στις ψηφιακές συναλλαγές

Η ψηφιακή υπογραφή συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών και στην εμπέδωση της θεσμικής εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογουμένων, των επιχειρήσεων, των λογιστών - φοροτεχνικών και των φορολογικών αρχών.

Η πιστοποίηση των υποβεβλημένων ηλεκτρονικά εγγράφων κάνοντας χρήση της ψηφιακής υπογραφής, διασφαλίζει στο ακέραιο την πράξη και την αρχική της προέλευση.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι εισέρχονται με κωδικούς taxisnet στην εφαρμογή «Υποβολή Αιτήματος Χορήγησης Ψηφιακού Πιστοποιητικού (ΨΠ)», από την ιστοσελίδα του ΟΕΕ.

Μετά την επιβεβαίωση του προσωπικού τους email, επιλέγουν την υποβολή νέου αιτήματος.

Συμπληρώνουν τη φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα επικαιροποιούν, σε περίπτωση, που αυτά δεν είναι ακριβή.

Με την υποβολή της αίτησής τους, το ΟΕΕ, αφού πιστοποιήσει την πληρότητα των κριτηρίων, αποστέλλει το αίτημα στην ΚΕΕΕ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης.

Στη συνέχεια, οι δικαιούχοι λαμβάνουν στο email τους το εναρκτήριο μήνυμα από το ΟΕΕ και την ΚΕΕΕ, με τις σχετικές οδηγίες για συνέχιση και ολοκλήρωση της έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Η χορήγηση δωρεάν ψηφιακής υπογραφής αποτελεί ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα για το ΟΕΕ, αναφέρει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της λειτουργίας των μελών μας και των λογιστών - φοροτεχνικών. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συμπληρώνει ο ίδιος, συμβαδίζοντας πάντα με τις εξελίξεις, είναι αρωγός στην προσπάθεια, που κάνουν τα μέλη του και οι λογιστές - φοροτεχνικοί για να είναι ανταγωνιστικοί στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ