Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ και Συνδέσμου Εξαγωγέων

 Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ και Συνδέσμου Εξαγωγέων

Η συνεργασία των δύο φορέων στοχεύει ακόμα στην αξιοποίηση των κατοχυρωμένων διανοητικά προϊόντων της έρευνας του ΑΠΘ, στην ανάπτυξη δράσεων πνεύματος επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο

Στην ανάπτυξη κοινών δράσεων προς αποτροπή του brain drain, καθώς και στην αξιοποίηση της πανεπιστημιακής έρευνας, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, στοχεύει μεταξύ άλλων το μνημόνιο συνεργασίας, που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Η συνεργασία των δύο φορέων στοχεύει ακόμα στην αξιοποίηση των κατοχυρωμένων διανοητικά προϊόντων της έρευνας του ΑΠΘ, στην ανάπτυξη δράσεων πνεύματος επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην ενδεχόμενη επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων του ΑΠΘ και στην ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση και υιοθέτηση των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Επίσης προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συνεργασία για την ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας και τη συμμετοχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα και μέσα, η πρακτική άσκηση των φοιτητών του ΑΠΘ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στο Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ και η συνεργασία του Συνδέσμου με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Αριστοτελείου.

Από πλευράς του ΑΠΘ, το μνημόνιο υπέγραψε ο πρύτανης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, και του ΣΕΒΕ ο πρόεδρός του, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. Οι δύο φορείς έχουν υπογράψει και το 2013 σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο σήμερα επικυρώθηκε και ενισχύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ