H Tesla έχασε 126 δισ ευρώ μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

H Tesla έχασε 126 δισ ευρώ μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

Οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά 12,2% και χάθηκαν 126 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της - Η αξία του μεριδίου του Έλον Μασκ μειώθηκε κατά 21 δισ. δολάρια

Μπορεί για τον Έλον Μασκ η συμφωνία για εξαγορά του Twitter να είναι μία μεγάλη προσωπική νίκη, αλλά για την εταιρεία του, Tesla, σήμαινε απώλειες 126 δισ. δολαρίων από την αξία της.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Μασκ θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία και με ρευστοποίηση δικών του μετοχών αξίας 21 δισ. δολαρίων, επικράτησε ένας πανικός που οδήγησε σε ξεπούλημα της μετοχής της Tesla. Το Twitter επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία προβλέπει πως οι μέτοχοί του θα λάβουν 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή που έχουν στην κατοχή τους, σε μετρητά. Ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισ. δολάρια σε δάνειο και θα κληθεί να δώσει τα υπόλοιπα από δικά του χρήματα.

Αν και η Tesla δεν εμπλέκεται ευθέως στο deal, θα πουλήσει προφανώς μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κάπως έτσι οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά 12,2% και χάθηκαν 126 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της. Μάλιστα η αξία του μεριδίου του Έλον Μασκ μειώθηκε κατά 21 δισ. δολάρια όπως υπολογίζει το Reuters.

Μερίδα αναλυτών σχολίαζε πως αν το σφυροκόπημα στη μετοχή της Tesla συνεχιστεί, ίσως ο Μασκ να έχει δεύτερες σκέψεις για την απόκτηση του Twitter. Σε περίπτωση πάντως που θελήσει να εγκαταλείψει τελικά τη συμφωνία, θα πρέπει να καταβάλλει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το ποσό του 1 δισ. δολαρίων.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ