Η ΚΕΕΕ ζητά να συνεχιστεί η επιδότηση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις

Η ΚΕΕΕ ζητά να συνεχιστεί η επιδότηση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις

Συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ενεργειακό κόστος που επωμίζονται οι επιχειρήσεις και την αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί η επιδότησή του τόνισε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης, σε συνάντησή τους (κεντρική φωτο).

Ο κ. Μασούτης έθεσε την κυρίαρχη προτεραιότητα των επιχειρήσεων, αλλά και των ευάλωτων νοικοκυριών σε όλη τη χώρα, που αυτή την περίοδο συμπυκνώνεται στην κάλυψη των ενεργειακών επιβαρύνσεων με τη συνέχιση της σχετικής κρατικής επιδότησης για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να είναι διαχειρίσιμο το κόστος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ επισήμανε πως η επιδότηση θα χρειαστεί να αυξομειώνεται, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας να μην υπερβαίνει τα 180 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Παράλληλα, ο κ. Μασούτης έθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάποια ακόμη επίκαιρα ζητήματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, τα οποία ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω και των έκτακτων και ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα από τα θέματα αυτά είναι:

- Άμεση αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ειδικά στο σκέλος που αφορά στην ευνοϊκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα.
- Περαιτέρω μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, αλλά και των φυσικών προσώπων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
- Περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου για τις επιχειρήσεις (για τα φορολογικά, τήρηση βιβλίων, κτλ.). Σχέδιο δράσης για την παροχή πελατοκεντρικών ψηφιακών υπηρεσιών από την πλευρά της Δημόσιας Διοίκησης. Διασύνδεση και διαλειτουργικότητα μητρώων και συστημάτων του Δημοσίου.
- Απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αναβάθμισή του, με όρους ποιότητας, σταθερότητας και ασφάλειας.

Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν από την πλευρά της ΚΕΕΕ ο α΄ αντιπρόεδρος Ιορδάνης Τσώτσος, ο δ΄ αντιπρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο ε΄ αντιπρόεδρος Βασίλειος Γιαγιάκος, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης Ιωάννης Βουτσινάς και ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων Στέφανος Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ