Τον Mάρτιο στο Ισραήλ το Energean Power

Τον Mάρτιο στο Ισραήλ το Energean Power

Η Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το κοίτασμα Karish στο τρίτο τρίμηνο του έτους

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το ναυπηγείο Admiralty της Σιγκαπούρης, οι οποίες δείχνουν το FPSO “Energean Power” φωτισμένο τη νύκτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το “Energean Power” αποτελεί μέρος της ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish στην θάλασσα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εξοπλισμού του (έξαλα) στη Σιγκαπούρη έχουν εργαστεί ακόμη και πάνω από 1.500 εργαζόμενοι την ημέρα, ενώ το συγκεκριμένο project έχει βραβευθεί τόσο το 2020 όσο και το 2021 για θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος

Το “Energean Power” θα είναι το πρώτο FPSO με βάση το φυσικό αέριο που θα λειτουργήσει στην Μεσόγειο. Πρόκειται για μια υποδομή που θα διαχειρίζεται έως 22 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και έως 32 χιλ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως 800.000 βαρελιών πετρελαίου.

Το “Energean Power” ετοιμάζεται για αναχώρηση για το Ισραήλ προς το τέλος Μαρτίου, όπου θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα από τις ακτές, προκειμένου στη συνέχεια η Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το κοίτασμα Karish στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ