To Experience Park ανοίγει τις πύλες του

To Experience Park ανοίγει τις πύλες του

Σε χρόνο-ρεκόρ, κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας παίρνουν την πρώτη γεύση από την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού.

 

Μέσα σε έξι μόλις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας, παίρνουν με to Experience Park μια πρώτη γεύση από το τι θα προσφέρει η εμβληματική επένδυση της Lamda Development.

Το Experience Park του Ελληνικού εκτείνεται σε μια έκταση μεγαλύτερη των 70 στρεμμάτων και είναι μέρος του του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, ενώ στον χώρο δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

To Experience Park αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους μας και μας προσκαλεί να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες στη φύση, μακριά από την καθημερινότητα της πόλης αλλά, ταυτόχρονα, δίπλα μας. Στο νέο πάρκο οι επισκέπτες ανακαλύπτουν το εντυπωσιακό Σιντριβάνι, με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες. Στις εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες περιλαμβάνεται ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, ενώ για τους μικρότερους σε ηλικία επισκέπτες ένας υπέροχος κόσμος ξεδιπλώνεται στη παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. . Τέλος, ο κήπος Zen είναι μια όαση που προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και να χαλαρώσουμε σε ένα μέρος, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Το Experience Park έχε σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψιν τη βιοποικιλότητα της περιοχής και περιλαμβάνει 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Για την εορταστική περίοδο που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park, στολισμένο και γεμάτο λάμψη, μας προσκαλεί να ζήσουμε την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Παράλληλα, το Πάρκο μας κοσμεί ένα επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μ. με φωτεινά λαμπάκια, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα απολαύσουμε υπέροχες γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

To Experience Park του Ελληνικού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρκο. Είναι η αρχή μίας ιστορίας γεμάτης εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα. Ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης. Εδώ, για όλους, για πάντα.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας

Κατά τη διάρκεια των εορτών και έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το Experience Park είναι ανοικτό από τις 5 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. κάθε μέρα (καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες)

Η είσοδος στους χώρους του Experience Park είναι δωρεάν

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ