Ικανοποίηση ΕΒΕΘ και ΒΕΘ για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

 Ικανοποίηση ΕΒΕΘ και ΒΕΘ για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στοχευμένα κρίνει το ΕΒΕΘ, τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν για τους νέους και οι παρεμβάσεις για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας

 

Την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ, εκφράζουν τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, Εμποροβιομηχανικό (ΕΒΕΘ) και Βιοτεχνικό (ΒΕΘ), με ανακοινώσεις.

Το ΕΒΕΘ, χαρακτηρίζει εποικοδομητικό και αναγκαίο το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο κ Μητσοτάκης, ενώ το ΒΕΘ, μιλά για ισορροπημένα, θετικά, μέτρα, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις.

Το ΕΒΕΘ υπογραμμίζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για μέτρα όπως, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 24% σε 22%, απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ, παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, φοροελαφρύνσεις σε νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων και την παροχή κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων. Στοχευμένα κρίνει το ΕΒΕΘ, τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν για τους νέους και οι παρεμβάσεις για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, το ΕΒΕΘ, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι το πλέγμα των υπό εκτέλεση, αλλά και των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

«Τα μέτρα επιδεικνύουν πρόθεση στήριξης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση, ωστόσο ο δρόμος προς την επάνοδο στην κανονικότητα είναι ακανθώδης και αναπόφευκτα η στήριξη και οι ελαφρύνσεις θα πρέπει να έχουν ορίζοντα διαρκείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Αμφότεροι οι παραγωγικοί φορείς, υπογραμμίζουν στις ανακοινώσεις τους την ανάγκη τα μέτρα να εφαρμοστούν άμεσα και να έχουν διάρκεια, ενώ σημειώνουν ότι αναμένουν την εξειδίκευσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ