Αίγιο: Ο Τούρκος επιχειρηματίας υπόσχεται προσλήψεις και αναγέννηση της εταιρίας Kallimanis

Αίγιο: Ο Τούρκος επιχειρηματίας υπόσχεται προσλήψεις και αναγέννηση της εταιρίας Kallimanis

Η εταιρεία Kallimanis πέρασε στα χέρια τουρκικού ομίλου και ο νέος ιδιοκτήτης στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ποια είναι η εταιρεία με έδρα το Αίγιο, που έγινε γνωστή για τα κατεψυγμένα προϊόντα της, σε ολόκληρη τη χώρα…

Την πρώτη του συνέντευξη πανελλαδικά, για την απόκτηση και διάσωση της εταιρείας κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης στο Αίγιο, έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Τούρκος επιχειρηματίας Νιάζι Ονέν, επικεφαλής του ομίλου Dardanel Onentas.

Ο κ. Ονέν μιλά για πρώτη φορά δημόσια σε ελληνικό ΜΜΕ, για την απόκτηση της αιγιώτικης εταιρείας και παρουσιάζει τα σχέδιά του, για το μέλλον της ιστορικής επιχείρησης. Ο πρόεδρος του τουρκικού ομίλου, δέχθηκε να μιλήσει λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της οικονομικής συναλλαγή μεταξύ της Dardanel Onentas και των ελληνικών τραπεζών για την εξαγορά της εταιρείας Καλλιμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή εταιρεία Καλλιμάνης θα διατηρηθεί ως οντότητα για περίπου ένα χρόνο, αφού προωθηθεί το αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας και ο νέος βασικός μέτοχος θα αρχίσει να επενδύει στην επανεκκίνηση της δραστηριότητας.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας δεσμεύεται για την αναγέννηση της επιχείρησης, με άμεση επαναλειτουργία των παραγωγικών της μονάδων, επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού.

Πριν από δύο χρόνια είχε πεθάνει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Θεόδωρος Καλλιμάνης. Ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, «σερβίροντας» παράλληλα τα δικά τους ούζα «Ρεκόρ» και «Εξτρα» και τα αναψυκτικά «Ηλιος». Μετά από μερικά χρόνια, κάνουν στροφή στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, και κυρίως ψυγείων.

Από το 1965, με νέα στροφή, τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Το 1989 συστήνουν την εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Ο Σελινούντας» με έδρα την Ελίκη και σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων. Την ίδια χρονιά και πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, πεθαίνει ο Γιώργος Καλλιμάνης και στη θέση του, μαζί με τον Θεόδωρο Καλλιμάνη, συνεχίζει η γυναίκα του, Βασιλική, που με τον καιρό, και αφού μέσα του ’90 ιδρύεται η αυτοκρατορία «Καλλιμάνης» (το 1992 όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης ενσωματώθηκαν στη νεοδημιουργούμενη Καλλιμάνης ΑΕ και το 1996 το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κάλυπτε όλη την ελληνική αγορά), εξελίχθηκε σε «σιδηρά κυρία» της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ