Συνδέθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου το Στρατόπεδο Παπάγου

Συνδέθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου το Στρατόπεδο Παπάγου

Η ΕΔΑ Αττικής, με την κατασκευή της υποδομής φυσικού αερίου, ολοκληρώνει ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Στις 26 Ιουλίου 2021, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου-ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., εγκαινίασαν το έργο της κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις Εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Στην τελετή, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΔΑ Αττικής, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ Αττικής και του ΓΕΕΘΑ.

Η ΕΔΑ Αττικής, με την κατασκευή της υποδομής φυσικού αερίου, ολοκληρώνει ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «Παπάγου». Το συγκεκριμένο έργο, εκτός της κατασκευής του δικτύου των αγωγών φυσικού αερίου, ολοκλήρωσε και την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με νέους διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και πετρελαίου), προσφέροντας τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάπτωσης από την μία μορφή στην άλλη σε περίπτωση ανάγκης.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κος Πιέρρος Χατζηγιάννης, κατά τη διάρκεια της τελετής ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την εξαιρετική τους συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι η ΕΔΑ Αττικής θα μεριμνήσει κατά προτεραιότητα για τη σύνδεση και λοιπών εγκαταστάσεων στρατηγικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Σε συνέχεια των χαιρετισμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., κος Χατζής Μιχαήλ, επισήμανε ότι το εν λόγω έργο, είναι αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής συνεργασίας που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το έργο της ΕΔΑ Αττικής, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συντελούν στην πράσινη οικονομία και ανάπτυξη πετυχαίνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας. Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του έργου, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας ολοκληρώθηκε χάριν της άψογης συνεργασίας με την κατασκευάστρια Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής καθώς και με τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η εκπεφρασμένη βούληση τόσο της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ όσο και του Ομίλου ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ είναι η σύνδεση περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, προς τούτο δε θα υπάρξει στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών αμφότερων, προκειμένου για την ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ