Σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό: Απευθείας πτήσεις από τα ΗΑΕ σε ελληνικά νησιά

Σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό: Απευθείας πτήσεις από τα ΗΑΕ σε ελληνικά νησιά

Από 18 Ιουνίου ξεκινούν απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι για Μύκονο και Σαντορίνη

Απ' ότι φαίνεται η συμμαχία της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν περιορίζεται σε γεωστρατηγικό επίπεδο, αφού οι πολίτες της πλούσιας αραβικής χώρας, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στον κλάδο του τουρισμού και επιθυμούν κάνουν διακοπές σε ελληνικά νησιά.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις που έκανε προ ημερών η Fly Dubai, θυγατρική της Emirates. Η Fly Dubai επισημοποίησε ότι ξεκινά απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Οι πτήσεις για τους δυο ελληνικούς, νησιωτικούς προορισμούς θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα παραμείνουν ενεργές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πώς το κοινό θα μπορεί να προβεί σε κρατήσεις από τις 24 Μαΐου. Ο στόλος της Fly Dubai αποτελείται από Boeing 737 NextGen και 737 MAX, ενώ τα αεροσκάφη που θα αναλάβουν τα δρομολόγια προς τα δυο ελληνικά νησιά θα έχουν κατάλληλο μέγεθος για τα αεροδρόμιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέλιξη αυτή οδήγησε και ελληνικός «δάκτυλος» -και συγκεκριμένα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Οι νέες απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι αναμένεται να ευνοήσουν σημαντικά τον τουρισμό στα δυο νησιά, καθώς οι επισκέπτες αναμένεται να είναι, κυρίως, υψηλών εισοδημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ