MOU του Ελληνικού Κόμβου Blockchain με το Deree – The American College of Greece

MOU του Ελληνικού Κόμβου Blockchain με το Deree – The American College of Greece

Το μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει μία σειρά κοινών δράσεων

Ο Ελληνικός Κόμβος Blockchain (ΗΒΗ), στο πλαίσιο των συμπράξεών του με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ακαδημαϊκό Τμήμα Management Information Systems (MIS), του School of Business and Economics, Deree - The American College of Greece.

Όπως ανακοινώθηκε, με αυτή τους την κίνηση οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για ανάπτυξη σχέσεων και κοινών δράσεων. Σημαντικότερη κίνηση, φυσικά, δεν είναι άλλη από αυτή της διάδοσης και της διάχυσης των τεχνολογιών Blockchain - DLT στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Με αυτό τον τρόπο, οι δυο μεριές αισιοδοξούν ότι οι σπουδαστές θα εξοικειωθούν με αυτές τις έννοιες και θα αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα φόντα ώστε, μελλοντικά, να τις αξιοποιήσουν προς όφελος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Το μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει μία σειρά κοινών δράσεων όπως η διεξαγωγή ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων καθώς και η εκπόνηση μελετών και εργασιών που θα αναδεικνύουν καλές πρακτικές και εν συνεχεία αξιολόγηση των σχετικών δράσεων.

Ο επικεφαλής του ακαδημαϊκού Τμήματος Management Information Systems (MIS) του Deree - The American College of Greece, Δρ Μάνος Βαρούχας αναφέρει σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας: «Με τον Ελληνικό Κόμβο Blockchain μοιραζόμαστε κοινούς στόχους σε σχέση με τη διάδοση τεχνολογιών πληροφορικής στην ακαδημαϊκή κοινότητα και προσβλέπουμε σε συνέργειες που θα ενισχύσουν τις δεξιότητες των φοιτητών και, παράλληλα, θα οδηγήσουν σε ακαδημαϊκή αριστεία και νέα παραγωγή γνώσης».

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Καραμανώλης, πρόεδρος του Hellenic Blockchain Hub, δήλωσε με τη σειρά του: «Τέτοιες συνεργασίες δίνουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα όλα τα εργαλεία για ένα πολύπλευρο υπόβαθρο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για όλες τις κοινές δράσεις που θα ακολουθήσουν με το Deree - The American College of Greece».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ