ΕΒΙΚΕΝ: Aδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ

ΕΒΙΚΕΝ: Aδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ

Για αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ΔΕΗ και των ενεργοβόρων βιομηχανιών κάνει λόγο η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας

Για αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ΔΕΗ και των ενεργοβόρων βιομηχανιών κάνει λόγο η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

«Στις 28 Φεβρουαρίου έληξε η δίμηνη προθεσμία διαπραγμάτευσης, που είχε θέσει η ΔΕΗ στους βιομηχανικούς πελάτες της στην ΥΤ (σ.σ. Υψηλή Τάση), για την κατάρτιση νέων συμβάσεων, πέραν της οποίας -κατά δήλωσή της- έπαυσε να υφίσταται συμβατικό πλαίσιο μεταξύ των μερών για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ και προσθέτει:

«Οι υπερβολικές αυξήσεις έως και 40%, η κατάργηση του νυχτερινού τιμολογίου για τις χαλυβουργίες, η επιβολή ρήτρας συνδεδεμένης με το κόστος στην αγορά εξισορρόπησης, οι περιοριστικοί όροι που εμποδίζουν στην πράξη τη συμμετοχή των βιομηχανικών φορτίων στην αγορά, αλλά και η παρελκυστική τακτική της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την διαπραγμάτευση με τους βιομηχανικούς πελάτες της στην ΥΤ».

Σύμφωνα με την Ένωση, η ΔΕΗ καταρχήν δηλώνει ότι προτίθεται να συνεχίσει να εφαρμόζει τους υφιστάμενους όρους τιμολόγησης έως τις 16 Ιουνίου, ωστόσο την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι από τις 16 Μαρτίου θα επιβάλλει μονομερώς νέους δυσμενέστερους όρους τιμολόγησης.

«Η παράταση της αβεβαιότητας αναφορικά με το κόστος ενέργειας, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αναστέλλει κάθε σχέδιο για αύξηση της παραγωγής και για νέες επενδύσεις και επιφέρει καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας», υποστηρίζει η ΕΒΙΚΕΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ