Κρατική ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ

Κρατική ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ

Στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ο φάκελος που έχει καταθέσει η Αθήνα για την παροχή κρατικής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ στην αεροπορική εταιρεία Aegean.

«Σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με βάση τον κατά το δυνατόν δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ Κράτους και ιδιωτών μετόχων, προχωρά η κυβέρνηση, δρομολογώντας την στήριξη της εταιρείας Aegean, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας μας που πλήττεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα τις μετακινήσεις και τον τουρισμό. Το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρίας, θέτει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean με τη συμμετοχή και των μετόχων της. Αξιολογείται ήδη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το σχέδιο στήριξης προβλέπει επίσης πως οι ιδιώτες μέτοχοι θα συνεισφέρουν με 60 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά μετοχών της Aegean και θα τα ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ