O Ι. Καλλιάς επανεξελέγη πρόεδρος της HELLASCERT

O Ι. Καλλιάς επανεξελέγη πρόεδρος της HELLASCERT

Η HELLASCERT ιδρύθηκε το 2004 και αποτελεί την ελληνική ένωση των διαπιστευμένων οργανισμών επιθεώρησης και πιστοποίησης

O Ιωάννης Καλλιάς, διευθύνων σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, ανέλαβε για τρίτη φορά τα καθήκοντα του προέδρου της HELLASCERT.

Η HELLASCERT ιδρύθηκε το 2004 και αποτελεί την ελληνική ένωση των διαπιστευμένων οργανισμών επιθεώρησης και πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στη χώρα στον προαιρετικό και υποχρεωτικό τομέα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ISO 17020, ISO 17021, ISO 17024 και ISO 17065.

Σκοπός της ένωσης είναι η διάδοση των εννοιών «Ποιότητα», «Ασφάλεια», «Επιθεώρηση», «Πιστοποίηση», η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών Επιχειρήσεων με την παροχή πιστοποιητικών με διεθνή αναγνώριση και προστιθέμενη αξία, η βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από τις διαδικασίες Επιθεώρησης - Πιστοποίησης, καθώς και η διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία των Οργανισμών Επιθεώρησης και Πιστοποίησης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2020 μας επιφύλαξε μια πρωτόγνωρη συνθήκη πανδημίας που επηρέασε τις προσωπικές και επαγγελματικές μας ζωές, αλλάζοντας σχέδια, ανατρέποντας καθημερινότητες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα υγειονομικής αλλά και επιχειρηματικής φύσης. Δυστυχώς, η πανδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται και η υγειονομική κρίση δεν εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί (στην καλύτερη των περιπτώσεων) πριν το τέλος του πρώτου μισού του 2021. Η στήριξη του κλάδου των υπηρεσιών ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης αποτελεί μια διαρκή πρόκληση. Όχι με κακώς εννοούμενo, συντεχνιακό τρόπο. Στις σημερινές συνθήκες και στις αυξημένες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ο ρόλος των αξιόπιστων και διαπιστευμένων υπηρεσιών του κλάδου μας, λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας μας και υποστηρίζουν ουσιαστικά την υγιή επιχειρηματικότητα της πατρίδας μας για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε στέρεες βάσεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, όπου η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα αποτελούν διαβατήριο επιβίωσης. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή και πίστη στην κουλτούρα της Πιστοποίησης, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επιχειρηματική συνέχεια και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ