Πρόταση της CVC για εξαγορά της Vivartia

Ποια σήματα και εταιρείες ανήκουν στον ελληνικό όμιλο τροφίμων

Πρόταση της CVC για εξαγορά της Vivartia

Ανακατατάξεις στην αγορά τροφίμων και το λιανεμπόριο αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση της CVC Capital Partners -εφόσον γίνει δεκτή- για την εξαγορά της Vivartia.

H CVD κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στην Marfin Investment Group (MIG), η οποία ελέγχει σήμερα τη γνωστή εταιρεία τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG στο Χρηματιστήριο, παραχωρείται στην CVC περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης για ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τις 6 Νοεμβρίου.

Ο όμιλος της Vivartia έχει στην κατοχή του τα σήματα και τις εταιρείες Δέλτα, Βίγλα, Goody’s, Flocafe, La Pasteria, Everest, Olympic Catering, Olympus Plaza, Μπαρμπα Στάθης και Χρυσή Ζύμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG στο Χρηματιστήριο

Η MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (MIG) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC CAPITAL PARTNERS (CVC) για τηνπώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (VIVARTIA).

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ