ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή

ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή.

Στο μήνυμά του προς τους μετόχους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αλλά και της δεκαετίας 2010-2019.

Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας τόνισε

«Όσα πετύχαμε το 2019, είναι το επιστέγασμα μίας δεκαετίας μετασχηματισμού για τον ΟΤΕ, ο οποίος εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης. Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιακοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσαμάζ παρουσίασε στους μετόχους και την πολύπλευρη προσφορά του ομίλου κατά την πανδημία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη χώρα, τους πελάτες και την κοινωνία στο σύνολό της, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, τόσο για την πορεία της εταιρείας το 2019, όσο και για την συνεισφορά τους κατά τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού.

Αναλύοντας τα πλάνα του για το μέλλον του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε «Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος. Και έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε.

Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους.

Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5G είναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε να μετασχηματίσουμε τις βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη - τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής - σε ξεχωριστές, ιδιόκτητες εταιρείες, εντός της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ.

Θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, αλλά και για να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων».

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κατέληξε λέγοντας πως «το νέο ταξίδι που ξεκινάμε για να φτιάξουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος, έχει στο επίκεντρό του τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας. Είναι, επίσης, θεμελιώδες για τη μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρόθυμος να συνεισφέρει ενεργά με αίσθημα ευθύνης και εθνική υπερηφάνεια στο τεχνολογικό σκέλος αυτής της ανάκαμψης και στο νέο όραμα για την Ελλάδα».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date) θα είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ