Ειδική ιστοσελίδα του CSR Hellas για ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τον κορονοϊό

Ειδική ιστοσελίδα του CSR Hellas για ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τον κορονοϊό

Oι μισές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο, ανέλαβαν άμεσα δράση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενδιαφερομένων μερών τους.

Στη δημιουργία μιας ειδικής ιστοσελίδας αφιερωμένης στην πανδημία του Covid-19 (https://csrhellas-covid19.gr/) προχώρησε το μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο CSR HELLAS στο πλαίσιο της διάδοσης καλών πρακτικών έμπρακτης κοινωνικής ευθύνης και ενημέρωσης, σχετικά με τη συμβολή των επιχειρήσεων στην περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης και αυξημένης ευθύνης σε κάθε επίπεδο που διανύουμε.

Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η ευρύτερη διάδοση και πολλαπλασιασμός ενεργειών που έχουν υιοθετήσει τα μέλη του για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία, η προώθηση υπεύθυνων πρακτικών από τις επιχειρήσεις, αλλά και η ενημέρωση όλων για τις δράσεις διεθνών οργανισμών και φορέων στην αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεών της.

Σημειώνεται ότι ήδη, σήμερα, 60 μέλη του CSR HELLAS, οι μισές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο, ανέλαβαν άμεσα δράση στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενδιαφερομένων μερών τους.

Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία, η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του CSR HELLAS, δήλωσε: «Ο COVID-19 άλλαξε τη ζωή μας και το μέλλον μας. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτή την εμπειρία που ανέδειξε με συγκλονιστικό τρόπο την αξία της ευθύνης, ατομικής και συλλογικής, της αλληλεγγύης και της έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Το CSR HELLAS, παραμένει σταθερά προσηλωμένο τα τελευταία 20 χρόνια στη δημιουργία ενός δυναμικού υπεύθυνης και βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης, με προτεραιότητα στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Είμαστε όλοι περήφανοι που οι επιχειρήσεις μέλη του Δικτύου, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ελληνική πολιτεία αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή τους να συμβάλουν στην επίτευξη των κοινών στόχων προασπίζοντας την υγεία των πολιτών και ενδυναμώνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η σύμπραξη και η δέσμευση σε κοινές αρχές και συμφέροντα όπως η δημόσια υγεία, η προστασία του πολίτη και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου καθορίζουν ήδη και την κυρίαρχη προτεραιότητά μας για την επόμενη μέρα, της επιστροφής στην εργασία και τη μετά τον COVID 19 κανονικότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ