Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας - Θράκης η Ιουλία Χαϊδά

Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας - Θράκης η Ιουλία Χαϊδά

Η πλήρης σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου

Σε ακόμα καλύτερη πορεία του κλάδου του μαρμάρου στα επόμενα χρόνια προσβλέπει η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας - Θράκης (ΣΕΜΜΘ), Ιουλία Χαϊδά, αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ Ελλάς ΑΕ.

Υπενθυμίζοντας ότι το 2018 το 76% των πωλήσεων του κλάδου κατευθύνθηκε στις αγορές του εξωτερικού (το 57,2% αυτών στην κινεζική αγορά), η κα Χαϊδά υπενθύμισε ακόμη οτι οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΜΜΘ κάλυψαν το ίδιο έτος το 81,5% του συνολικού ενεργητικού του κλάδου, το 85% των πωλήσεων και το 98,4% των κερδών προ φόρων. Συνολικά ο κλάδος του μαρμάρου εισφέρει το 2% των ελληνικών εξαγωγών. Η κα Χαϊδά, που εξελέγη με 39 ψήφους σε σύνολο 61 ψηφισάντων, διαδέχτηκε στην προεδρία του ΣΕΜΜΘ την Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου της εταιρείας Μάρμαρα Θάσου Λαζή Α.Ε.

"Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και θέτουμε υψηλούς στόχους, φιλοδοξώντας να έχουμε ακόμα καλύτερη πορεία τα χρόνια που έρχονται. Όλοι μαζί στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου θα εργαστούμε μεθοδικά και αδιάκοπα, για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παρακαταθήκη και τα εφόδια που μας αφήνει το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, είναι εξαιρετικά και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και δημόσια για αυτά" σημείωσε, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της. Η Ιουλία Χαϊδά είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με κατεύθυνση «Διεθνής Εταιρική Χρηματοδότηση» από το Πανεπιστήμιο του Salsford στο Μάντσεστερ. Το 1987 άρχισε τη σταδιοδρομία της στην ελληνική εισηγμένη εταιρεία "Ικτίνος Ελλάς ΑΕ", περνώντας από διάφορα πόστα, μεταξύ των οποίων, αυτά της οικονομικής και εμπορικής διευθύντριας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα κατέχει τον τίτλο της Αντιπροέδρου, διοικώντας μια επιχείρηση με 450 εργαζομένους κι με εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η πλήρης σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο ανέδειξε η τακτική γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, σε συνέχεια των αρχαιρεσιών της 12ης Φεβρουαρίου, είναι: Ιουλία Χαϊδά (πρόεδρος), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (αντιπρόεδρος), Χρυσούλα Σοφικίτη (γενική γραμματέας), Αναστάσιος Νικολαΐδης (ταμίας), Ηλίας Κυριακίδης, Πέτρος Πανταζής και Χρήστος Καβάζης (μέλη), Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ειρήνη Παπαγιαννούλη και Χαράλαμπος Φιλιππίδης (αναπληρωματικά μέλη)._

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ