Η Volkswagen «πιάνει» Θάσο

Η Volkswagen «πιάνει» Θάσο

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή χώρου για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στελέχη της Volkswagen θα βρίσκονται σήμερα σητν Ελλάδα για να εξετάσουν την περιοχή, ενώ η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές αναμένεται για τα μέσα του επόμενου μήνα.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα.» είχε αναφέρει τότε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση» και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

H Volkswagen έχει αυτονομήσει πλήρως το τμήμα αυτόνομης οδήγησης και έχει συστήσει ξεχωριστή θυγατρική, την Volkswagen Autonomy ή VWAT. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέσει αυτόνομα ταξί και φορτηγά οχήματα ως το 2025 και για τον σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει μία επένδυση ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης Argo AI. Στην VWAT ενσωματώθηκε και ο τομέας αυτόνομης οδήγησης της Audi, μέλους του ομίλου της Volkswagen, ενώ το πρώτο όχημα που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία θα είναι ένα minibus, το I.D. Buzz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ