Υψηλή αξιολόγηση από τον Fitch στην QQuant Master Servicer

 Υψηλή αξιολόγηση από τον Fitch στην QQuant Master Servicer

Ο Fitch παρέχει απτή απόδειξη για τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρείας QQuant, αλλά και την ικανότητας του Ομίλου Qualco

Υψηλή αξιολόγηση έλαβε από τον διεθνή οίκο Fitch η QQuant Master Servicer, που γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που αποκτά διεθνή πιστοποίηση στην εγχώρια αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η QQuant Master Servicer κατετάγη από τον Διεθνή Οίκο αξιολόγησης Fitch στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα (2-), της 5βαθμης κλίμακας της. Η αξιολόγηση του διεθνούς οίκου είναι ιδιαίτερα υψηλή λαμβάνοντας υπόψη τη νεοσύστατη ελληνική αγορά των servicers.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Fitch παρέχει απτή απόδειξη για τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρείας QQuant, αλλά και την ικανότητας του Ομίλου Qualco για την αποτελεσματική υλοποίηση των εργασιών. Ειδικότερα, οι servicers που κατατάσσονται στην δεύτερη βαθμίδα της αξιολόγησης της Fitch επιδεικνύουν υψηλή απόδοση στη συνολική ικανότητα τους για την αποτελεσματική ανάκτηση των απαιτήσεων που διαχειρίζονται.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της QQuant από τη Fitch αποτελεί εχέγγυο της αποτελεσματικότητάς της καθώς και της ικανότητάς της να χειρίζεται τις όλο και πιο περίπλοκες απαιτήσεις εξυπηρέτησης δανείων και χαρτοφυλακίων περιουσιακών στοιχείων. Αναδεικνύει την ποιότητα των τεχνολογικών υποδομών της εταιρείας, την πλατφόρμα δεδομένων και αναφορών και την υψηλή εμπειρία του management και των στελεχών όλων των βαθμίδων. Η εν λόγω αξιολόγηση καλύπτει την διαχείριση επιχειρηματικών δανείων και δανείων ιδιωτών με ειδική μνεία στην αποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα διαχείρισης των επιχειρηματικών δανείων από την QQuant.

Σε δηλώσεις του ο CEO της QQuant Νικόλαος Βαρδαραμάτος είπε: Η αξιολόγηση προσφέρει εχέγγυο στους επενδυτές-πελάτες της QQuant για την υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων που έχουν τεθεί από κοινού. Ειδικότερα, η υψηλή αυτή βαθμίδα αξιολόγησης καθιστά την QQuant σε προνομιακό συνεργάτη για τους επενδυτές εκείνους που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες τιτλοποιήσεις των Τραπεζών στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ