Amazon: Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Amazon: Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Διεθνής κινητοποίηση κατά των «εκπτώσεων εις βάρος των εργαζόμενων» 

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Amazon οργάνωσαν χθες συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ζητώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους ανήμερα της Prime Day, κατά την οποία ο αμερικανικός κολοσσός των πωλήσεων λιανικής μέσω Διαδικτύου προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις σε επιλεγμένα είδη.

Στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon στη Μινεσότα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και εμπόδισαν για λίγο την κυκλοφορία φορτηγών που μετέφεραν προϊόντα, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Είμαστε άνθρωποι, όχι ρομπότ».

Στη Γερμανία η απεργία κατά «των προωθήσεων στις πλάτες των εργαζομένων» κινητοποίησε «περισσότερους από 2.000» εργαζόμενους σε επτά κέντρα, δήλωσε ο Όρχαν Άκμαν του συνδικάτου Verdi.

«Η Amazon προσφέρει εκπτώσεις στους πελάτες εις βάρος των μισθών των ίδιων της των πελατών και αποφεύγοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», κατήγγειλε ο Άκμαν.

Η διοίκηση στη Γερμανία της Amazon είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις παραδόσεις των παραγγελιών.

«Η Amazon αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί κανείς να είναι ένας έντιμος και αξιόπιστος εργοδότης προς τους εργαζομένους στη Γερμανία χωρίς συλλογική συμφωνία», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ