Η Huawei Ελλάδος στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά

Η Huawei Ελλάδος στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας  είναι η δημιουργία ενός εργαστηρίου υψηλής ΙΤ τεχνολογίας

Η Huawei Ελλάδος, πιστή στις αξίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πρεσβεύει, προχώρησε στην προσφορά δύο Rack Servers στο εργαστήριο «Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών» του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η δημιουργία ενός εργαστηρίου υψηλής ΙΤ τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο, για την ανάπτυξη εφαρμογών και run models, καθώς και για την εκτέλεση μοντέλων νέων τεχνολογιών που αφορούν τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος. Η ενέργεια αυτή συνδέεται απόλυτα με το όραμα της εταιρείας να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Huawei μεταξύ άλλων έχει ως στόχο να ηγηθεί της ανάπτυξης του κλάδου και της κοινωνικής προόδου και για αυτό το λόγο επενδύει πολύ μεγάλα ποσά ετησίως για τη χρηματοδότηση ακαδημαϊκών ερευνών, σε παγκόσμια κλίμακα, σε βασικούς κλάδους επιστημών και τεχνολογίας, που προάγουν την καινοτομία, με στόχο να βρίσκεται πάντα στη κορυφή της τεχνολογίας και να προσφέρει λύσεις και προϊόντα που χαρακτηρίζονται από πρωτοπορία και αποτελεσματική λειτουργία.

Ο κ. Δημήτρης Δ. Βέργαδος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δήλωσε σχετικά: «Οι νέοι μας και ιδιαίτερα μπροστά στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής αναζητούν ευκαιρίες ώστε να μπορέσουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες να γίνουν καινοτόμοι. Όραμά μας είναι να φέρουμε κοντά τους φοιτητές και της εταιρίες του κλάδου και για αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Huawei για την άμεση ανταπόκριση και τη σημαντική της προσφορά, που θα βοηθήσει τους μεταπτυχιακούς μας φοιτητές, θα συνεισφέρει στην βελτίωση της υποδομής του εργαστηρίου, αλλά και στην ανάπτυξη της καινοτομίας στο τμήμα μας».

O κ. Qingwei, Huawei Regional General Manager Enterprise Business South Europe, δήλωσε σχετικά «Το R&D είναι στοιχείο του DNA της εταιρίας και η διαρκής καινοτομία βασικός άξονας των προσπαθειών μας για να είμαστε στη κορυφή του τομέα μας. Τα δύο αυτά δομικά μας στοιχεία έχουν την καλύτερη έκφραση τους στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα σε όλο τον κόσμο αφού από εκεί πηγάζουν οι περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Σε αυτή τη προσπάθεια είμαστε συνεχώς αρωγοί με ένα πλήθος πρωτοβουλιών και δράσεων σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο». Και έκλεισε αναφέροντας πως η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί, και να επενδύει όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ