ΕΒΖ: Στην αβεβαιότητα για πάνω από 6 μήνες οι εργαζόμενοι

ΕΒΖ: Στην αβεβαιότητα για πάνω από 6 μήνες οι εργαζόμενοι

Την ώρα που κατατέθηκε δεσμευτική προσφοράς για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από τον επικεφαλής του fund Innovation Brain, οι περίπου 200 εργαζόμενοι στην εταιρείας είναι στα... κάγκελα καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα εξάμηνο.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κατάσχεση αφού τέσσερις και μήνες μετά τις τροπολογίες που έλυναν το θέμα των εργαζομένων με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για μερικούς εργαζόμενους και μετάταξη των λοιπών σε δήμους, ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι τροπολογίες ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 και από εκείνη την περίοδο και μετά παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ότι τα προγράμματα θα τρέξουν δεν έχει προχωρήσει κανένα πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση της ΕΒΖ χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Μαΐου πριν προβούν σε κινητοποιήσεις, με την ελπίδα ότι θα «δουν» αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την υλοποίηση των προγραμμάτων μετατάξεων και συνταξιοδοτικού.

Από την άλλη πλευρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί να κλείσει το επόμενο χρονικό διάστημα το θέμα της ΕΒΖ.

Έτσι, αν ολοκληρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης του επενδυτή, τότε η Τράπεζα Πειραιώς θα παραιτηθεί από την αίτηση εξυγίανσης που έχει κατατεθεί και θα κατατεθεί νέα αίτηση με βάση αυτή τη φορά το business plan του επενδυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ