ΟΛΒ: Εν αναμονή της μελέτης για την αξιοποίηση του λιμένα

ΟΛΒ: Εν αναμονή της μελέτης για την αξιοποίηση του λιμένα

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη που εκπονεί το ΤΑΙΠΕΔ για να αξιολογήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης του λιμένα Βόλου με την διαδικασία της υπο-παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο έχει αναλάβει για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΟΛΒ να εκπονήσει μελέτη για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα Βόλου και την διάδρασή του με την πόλη και την οικονομία της.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος επισκέφθηκε το διήμερο 18-19 Απριλίου τον Βόλο, συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου, προκειμένου να έχει επαφές με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), τους εργαζόμενους στο λιμάνι και φορείς της πόλης.

Ο κ. Ξενόφος έδωσε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική για την απασχόληση που φέρνει η σύμπλευση με τους ιδιώτες επενδυτές στα έργα του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όχι μόνο αξιοποιείται το εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά αυξάνονται οι θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει τον επανακαθορισμό των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Βόλου και έχουν εξαιρεθεί εκτάσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα:
- Τμήμα περιοχής Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου
- Τμήμα περιοχής Συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου
- Τμήμα περιοχής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Τμήμα περιοχής Αμαλιάπολης Αλμυρού.

Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, ώστε αυτές οι εκτάσεις να περάσουν εκ νέου στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και στη συνέχεια στο Δήμο Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ