AS: Αποχωρεί από την λιανική

Έτος αναδιοργάνωσης το 2019 για την AS η οποία είδε το 2018 πωλήσεις και κέρδη να αυξάνονται με χαμηλούς ρυθμούς

AS: Αποχωρεί από την λιανική

Σε 27 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2018 οι πωλήσεις της AS έναντι 25,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 4,1%. Αύξηση 7,2% παρουσιάζουν και τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,2 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το 2017. 

Αντίθετα πτώση, και μάλιστα σημαντική, της τάξης του 19,6% παρουσιάζουν οι πωλήσεις λιανικής. Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος που μέσω της δημοσιοποιήσης του ισολογισμού η διοίκηση της εταιρείας προαναγγέλει την διακοπή λειτουργίας τεσσάρων καταστημάτων λιανικής εντός του προσεχούς Ιουλίου, διατηρώντας σε λειτουργία μόνο το κατάστημα χονδρικής/λιανικής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Ωραιόκαστρο.

Πρόκειται για τα καταστήματα παιδικού ρούχου της ιταλικής Idexe, που η εταιρεία λειτουργεί ένα στη Λάρισα και τρία στη Θεσσαλονίκη (σε Περαία, Τούμπα και Κορδελιό).

Τέλος σε ότι αφορά την τρέχουσα χρήση ο όμιλος επικεντρώνεται στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κλάδο του παιδικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, στην αύξηση των εξαγωγών στην Ευρώπη και στην ισορροπημένη διαχείριση των λειτουργικών της εξόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ