Πόσο στοιχίζει να ανοίξεις το δικό σου Estrella

Η εκ Θεσσαλονίκης Estrella που έγινε διάσημη για το μπουγατσάν της, αριθμεί πλέον 15 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

Πόσο στοιχίζει να ανοίξεις το δικό σου Estrella

Έχουν περάσει ακριβώς έξι χρόνια από την ημέρα που η Estrella άνοιξε τις πόρτες της στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2013 και με ένα υβριδικό προϊόν, το μπουγατσάν, που συνδύαζε την κρέμα της μπουγάτσας με το φύλλο του κρουασάν κατάφερε να γίνει talk of the town σε χρόνο ρεκόρ. Ουρές σχηματίζονταν έξω από το πρώτο κατάστημα στην Π. Μελά 48 στην περιοχή της Αγίας Σοφίας για να δοκιμάσουν το νέο γλυκό αλλά και το μενού που είχε την λογική του all day brunch. 

Δύο χρόνια αργότερα οι επιχειρηματίες που δημιούργησαν την Estrella αποφάσισαν να επεκτείνουν την παρουσία της και εκτός Θεσσαλονίκης μέσω franchise. Σε συνεργασία με την The Franchise Co. δημιούργησαν ένα μοντέλο το οποίο δείχνει να έχει αποδοχή τόσο από επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην εστίαση όσο και από τους πελάτες.

Η αλυσίδα ήδη αριθμεί 15 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κηφισιά, Γλυφάδα, Πειραιάς, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος, Βόλος, Νέα Σμύρνη) όπου με εξαίρεση το πρώτο όλα τα υπόλοιπα έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο του Franchise.

To επόμενο κατάστημα θα ανοίξει στην Ρόδο μέσα από ένα νέο fomat, το Estrella Extra που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε τόπου. Από τα θετικά που έχει το concept είναι ότι μπορεί να προσελκύσει κοινό από νωρίς το πρωί για σνακ έως αργά το βράδυ για κοκτέιλ.

To μέσο ύψος επένδυσης για ένα Estrella κυμαίνεται από 100.000 ευρώ έως 160.000 (μέγεθος καταστήματος από 80 έως 150 τ.μ.). Τέλος η επένδυση επιβαρύνεται με Royalties 5% και διαφημιστική συμμετοχή 2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ