Οκτώ στους δέκα αναζητούν εργασία με ευελιξία

Οκτώ στους δέκα αναζητούν εργασία με ευελιξία

Οι επιχειρήσεις που δεν προσφέρουν μια πολιτική ευέλικτης εργασίας κινδυνεύουν να χάσουν κορυφαία στελέχη, υποστηρίζει έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την IWG, μητρική εταιρεία της Regus και Spaces, το 83% των ανθρώπων θα προτιμούσαν μια θέση που προσφέρει ευέλικτη εργασία παρά μια που δεν προσφέρει και περίπου το ένα τρίτο (28%) αξιολογούν πιο σημαντική την επιλογή της τοποθεσίας εργασίας παρά μια αύξηση στο επίδομα διακοπών.

Υπο το πρίσμα αυτών των ευρημάτων, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το 75% απο τους 15,000 ερωτηθέντες της έρευνας απο 80 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο πιστεύει ότι η ευέλικτη εργασία είναι η νέα πραγματικότητα.

Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία 10 χρόνια, 85% των επιχειρήσεων έχουν εισαγάγει μια πολιτική ευέλικτης εργασίας ή σχεδιάζουν να υιοθετήσουν μια.

Ωστόσο δεν έχουν μπορέσει όλες οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την ιδέα.

Το 60% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η αλλαγή της οργανωσιακής κουλτούρας είναι το βασικό εμπόδιο στην υλοποίηση μια πολιτικής ευέλικτης εργασίας, ειδικά σε επιχειρήσεις που έχουν μια μακροχρόνια, μη-ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία.

Πάνω από το ένα τρίτο (41%) δήλωσαν στην έρευνα της IWG ότι ο φόβος για το πόσο μπορεί η ευέλικτη εργασία να επηρεάσει την συνολική κουλτούρα της εταιρείας αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ