Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για το Θριάσιο

Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για το Θριάσιο

Τέσσερα σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Θριάσιο ΙΙ, δηλαδή για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ).

Οι ενδιαφερόμενοι είνα οι:

  • ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Sarmed
  • Goldair
  • Pearl
  • Damco

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της σύμβασης παραχώρησης, αντικείμενο της σύμβασης είναι η λειτουργία, συντήρηση, εποπτεία, φύλαξη, εκμετάλλευση, προμήθεια εξοπλισμού και η ολοκλήρωση μελετών και κατασκευής έργων του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο.

Φορέας υλοποίησης είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Υποδομών - Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών - Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης.

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 25 χρόνια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μεταφόρτωση συνδυασμένων μεταφορών, εξυπηρέτηση Ε/Κ, μεταφόρτωση φορτίου βαγονιών, μεταφόρτωση γενικού φορτίου, μεταφόρτωση οχημάτων, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τελωνείου, μεταφόρτωση υγρών φορτίων, συντήρηση υποδομών του ΕΣΣΣΔΙ, πέραν των σιδηροδρομικών, εποπτεία ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου, φύλαξη ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου.

Το Θριάσιο Ι, γνωστό και ως Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών, παραχωρήθηκε για 60 χρόνια στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ