Τα «παλάτια» των άλλοτε ισχυρών που βγαίνουν στο σφυρί

Σε πλειστηριασμό λόγω χρεών η έπαυλη οικογένειας Εμφιετζόγλου, ακίνητα της Δ. Μοιραράκη, εγκαταστάσεις της Τυποεκδοτικής και το εμπορικό σήμα Outlet Carouzos

Τα «παλάτια» των άλλοτε ισχυρών που βγαίνουν στο σφυρί

Το «παλάτι» του Πρόδρομου και της  Ελένη Εμφιετζόγλου βγήκε στο ηλεκτρονικό «σφυρί» με την έλευση της νέας χρονιάς και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου 2019. Το συγκεκριμένο ακίνητο οικοδομήθηκε το 1995 και έχει λάβει το πέμπτο βραβείο σε οικοδομικό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής. 

Η πολυτελής έπαυλη η οποία αποτελείται από εννέα κτιριακά συγκροτήματα βρίσκεται σε μία έκταση 60 στρεμμάτων σε ένα λόφο στο Μαρούσι, δίπλα από τα Ανάβρυτα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πολιτιστικά κτίρια με εκθεσιακούς χώρους, εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, γραφεία, μια μονοκατοικία-βίλλα και βοηθητικά κτίρια. Το 2008 μάλιστα ολοκληρώθηκε και η ανέγερση του κτιρίου της νέας πινακοθήκης εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο εσωτερικό του φιλοξενούνται πάνω από 700 έργα τέχνης Ελλήνων δημιουργών. Το πολυτιμότερο εξ αυτων πιθανολογείται ότι είναι το «κρυφό σχολείο» του Νικόλαου Γύζη, το οποίο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απέκτησε το 1993 έναντι 187, 5 εκατομμυρίων δραχμών. Το εν λόγω ακίνητο, η ομορφότερη ίσως βίλλα της χώρας, όπως λένε όσοι είχαν τη ευκαιρία να την επισκεφθούν βρίσκεται υπο την απειλή του πλειστηριασμού ήδη από το 2012 όταν άρχισαν και τα οικονομικά προβλήματα του ιδρυτή της «Μηχανικής Α.Ε.», κ.Εμφιετζόγλου. Πριν από έξι μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Μαίου 2018 όταν και επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί η έπαυλη ο κ.Εμφιετζογλου εξασφάλισε δικαστική απόφαση για την εξαμηνιαία τουλάχιστον αναστολή του. Πλέον, ωστόσο, στην σχετική ιστοσελίδα ήταν αναρτημένος ο εν λόγω πλειστηριασμός με ημερομηνία διεξαγωγής 2 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ. Το πολυτελές ακίνητο βγαίνει στο σφυρί από την Alpha Bank με τιμή πρώτης προσφοράς 6.820.000 ευρώ. Η οφειλή για την οποία εκπλειστηριάζεται το ακίνητο ανέρχεται σε 5.629.753,89 ευρώ.

Πλειστηριασμός και για τη Μοιραράκη

Η λαίλαπα των πλειστηριασμών χτύπησε και την πόρτα της γνωστής επιχειρηματία στο χώρο του χαλιού Δέσποινας Μοιραράκη. Κι αυτό επειδή ακίνητα της «Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Εισαγωγών και Εξαγωγών Υφασμάτων, Ενδυμάτων, Επίπλων, Έργων Τέχνης και Ταπήτων Δέσποινα Μοιραράκη» έχουν τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 8 Φεβρουαρίου 2019. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί λόγω χρεών στην τράπεζα Eurobank ύψους 200.000 ευρώ και αφορά ένα κατάστημα, μία αποθήκη και τρεις θέσεις στάθμευσης στη περιοχή του Παράδεισου Αμαρουσίου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το κατάστημα και την αποθήκη έχει οριστεί στις 824.145 ευρώ ενώ για κάθε μία από τις θέσεις στάθμευσης ανέρχεται στις 11.146 ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Για χρέη στην Εθνική Τράπεζα το Καλοκαίρι του 2019 και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της «Τυποεκδοτικής» στο Κρυονέρι η οποία ανήκει στον Κ.Κ.Ε. και εξέδιδε τον Ριζοσπάστη. Ο πλειστηριασμός πραγματοποιείται για ποσό οφειλή ύψους 250.000 ευρώ το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης της Εθνικής Τράπεζας που ανέρχεται σε 3.100.681,93 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση κατάσχεσης στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνεται ένα γήπεδο-αργός, με δεντροφύτευση για να υπάρχει ιδιωτικότητα και εκτεμαμενη ασφαλτόστρωση. Επίσης ο εν λόγω χώρος διαθέτει συστήματά ασφαλείας, ράμπες για τη μεταφορά υλικών, γεφυροπλάστιγγα, γεώτρηση, 146 θέσεις στάθμευσης και πέντε θέσεις στάθμευσης φορτηγών ενώ στο βόρειο τμήμα έχει δημιουργηθεί και γήπεδο μπάσκετ. Συνολικά, σε αυτό έχουν ανεγερθεί σε φάσεις από το 1978 μέχρι σήμερα περίπου 11 κτιριακά συγκροτήματα με συνολικό εμβαδό 19.581, 90 τ.μ. Η τιμή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 7.607.000 ευρώ. Παράλληλα την ίδια ημερομηνία σε πλειστηριασμό βγαίνουν και οι εκτυπωτικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και πέντε χρόνια μετά το «λουκέτο» στην επιχείρηση, έναντι 1.538.880 ευρώ

ΔΙΑΔΟΧΟΙ

Επίσης, έναντι 2.900.000 ευρώ στις 23 Ιανουαρίου 2019 τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το εμπορικό σήμα Outlet Carouzos το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζους για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για τους διαδόχους της γνωστής αλυσίδας ένδυσης η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αν και στο παρελθόν έζησε ένδοξες ημέρες καθώς έντυνε πολλούς και επώνυμους πελάτες μεταξύ των οποίων των Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη. Την ίδια ημέρα εκπλειστηριάζονται και οι εγκαταστάσεις της "DUROPLAST" (συστήματα ρολών, γκαραζόπορτες κ.ά) στο Κιλκίς με τιμή πρώτης προσφοράς 1.760.000 ευρώ.

Πηγή: Από την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ