ο Γιώργος Κορρές έγινε...φούρναρης και πάει από Μανχάταν, Λονδίνο (video)

Tα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου

ο Γιώργος Κορρές έγινε...φούρναρης και πάει από Μανχάταν, Λονδίνο (video)

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτυχία της επιχειρηματικής κίνησης των δύο, τους ωθεί να «επισπεύσουν» το πλάνο ανάπτυξης του «Fourno Theophilo»

Στο Λονδίνο μαθαίνω ότι θα γίνει το επόμενο «χτύπημα» του «Fourno Theophilo», του ελληνικού παραδοσιακού φούρνου που έχουν ιδρύσει οι επιχειρηματίες Γιώργος Κορρές, (σ.σ. ο γνωστός) και Νικόλας Πασχαλάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτυχία της επιχειρηματικής κίνησης των δύο, τους ωθεί να «επισπεύσουν» το πλάνο ανάπτυξης του «Fourno Theophilo» και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονται σε εξέλιξη διερευνητικές επαφές, προκειμένου να στηθεί το συγκεκριμένο project και στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην καρδιά του Μανχάταν, με τις παραδοσιακές ελληνικές πίτες, ελιές από την Καλαμάτα και το ειδικό μπαρ με ελληνικό γιαούρτι να φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times. Ο Fournos Theophilos προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

Φούρνος Θεόφιλος (The story)

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας αρτοποιός διέταξε έναν φτωχό Έλληνα ζωγράφο, του οποίου το όνομα ήταν ο Θεόφιλος, να του κάνει ένα πορτρέτο, για τα παιδιά και τα εγγόνια του να τον θυμούνται. Προσφέρθηκε να του πληρώσει όχι με χρήματα, αλλά με φρέσκο ​​ψωμί, πίτες, γεμιστά λαχανικά, μουσακά, σοροπιαστά (γλυκά σιρόπι) και όλα όσα έψαχνε καθημερινά για το χωριό. Ο Θεόφιλος αποθανατίζει τον Baker στο πορτρέτο, ντυμένος όχι με βρεφικά ρούχα, αλλά με το λευκό πουκάμισο και το καπέλο που φορούσε ενώ ψήριζε, γιατί ήταν το έργο του ως Baker που άξιζε να γιορτάζεται και να θυμάται.

Τα ψωμιά, τα ρολά και τα ψωμιά, όπου κάθετα ζωγραφίστηκαν στον καμβά, για να φαίνονται στρογγυλά, ζεστά και τραγανά. Ένας προστάτης του αρτοποιείου ανέφερε γελοία. "Το ψωμί στη ζωγραφική μοιάζει σαν να πέφτει!" «Μην ανησυχείς» απάντησε ο Θεόφιλος «Το ψωμί μου πέφτει! Θα πέσει μόνο στα στόματα των καλών ανθρώπων ... " Τα έργα του Θεόφιλου έλαβαν την τιμή να εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Όσο για το φούρνο που δημιούργησε, μαζί με όλα τα ψωμιά, τις περιποιήσεις και τον όμορφο φούρνο, καλά ... μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ