Bofa: Alpha tv και IBG υποβάθμισαν την μετοχή της Motor Oil

Σε underperform υποβαθμίσε την Μοtor Oil η Bofa Merrill Lynch εκτιμώντας ότι η απόδοση της μετοχής θα είναι χειρότερη από αυτή της αγοράς.

Bofa: Alpha tv και IBG υποβάθμισαν την μετοχή της Motor Oil

Θέτει ως τιμή στόχο τα 17 ευρώ (από 20,9 ευρώ που ήταν προηγουμένως) και δικαιολογεί την αρνητική της στάσης με τις πρόσφατες εξαγορές του ομίλου δηλαδή την απόκτηση του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του 97% της IBG.

H Bofa δηλώνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη λογική πίσω από αυτές τις εξαγορές χαρακτηρίζοντας ως αβέβαιες τις συνέργειες που προκύπτουν.

Όπως επισημαίνει, η λογική πίσω από αυτές τις εξαγορές παραμένει ασαφής και οι συνέργιες αυτές παραμένουν αβέβαιες, ενώ βλέπει τον κίνδυνο επιδείνωσης της διακυβέρνησης και έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου. Οι ανησυχίες σχετικά με τη στρατηγική αυτή θα "χτυπήσουν" την επενδυτική ψυχολογία κατά την άποψή της.

Η Motor Oil, ανακοίνωσε την εξαγορά του 97,08% της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 94,52% της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και το 100% των Factors Laiki και Forfaiters S.A για 73,5 εκατ. ευρώ. Η Motor Oil σχεδιάζει να πουλήσει πλειοψηφικά μερίδια σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσει μερίδιο μειοψηφίας στο μέλλον. Επίσης ανακοίνωσε την απόκτηση τριών εταιρειών μέσων ενημέρωσης στην Κύπρο: την δορυφορική τηλεόραση Alpha, την Alpha Radio S.A. και την Alpha Radio Kronos S.A., μέσω μιας σειράς σχετικών συναλλαγών με συνολικό αντίτιμο 33 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγορές θα αυξήσουν το βασικό καθαρό χρέος της Motor Oil κατά 103,5 εκατ. ευρώ ή 59%, στα 288 εκατ. ευρώ, όπως επισημαίνει. Το καθαρό χρέος / EBITDA θα αυξηθεί από 0,2x σε 0,5x το 2018. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ταμειακών εκροών στα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία (ειδικά στον τραπεζικό κλάδο) μετά την ενοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Η BofA δεν ενσωματώνει τις εξαγορές σε αυτό το στάδιο δεδομένου ότι υπόκεινται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ