Μία στις τέσσερις τουριστικές επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστους

Επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 4 εκατ. ευρώ

Μία στις τέσσερις τουριστικές επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστους

Συνολικά 4.815 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 2018, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Κατόπιν διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, επιβλήθηκαν 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το σύνολο των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 26,9%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Δηλαδή πάνω από 1 στις 4 επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ θα διαρκέσει μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, στοχεύοντας κάθε μορφή παραβατικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ