Μεθοδεύει νέες επενδύσεις ο όμιλος Fourlis

Μεθοδεύει νέες επενδύσεις ο όμιλος Fourlis


Επενδύσεις σχεδιάζει βραχυπρόθεσμα ο όμιλος Fourlis, που προετοιμάζει την μεσοπρόθεσμη στρατηγική του.

Ο Όμιλος επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο ο όμιλος Fourlis, καθώς τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις κινήθηκαν και αυτές σε θετικό πρόσημο, καθώς αυξήθηκαν κατά 5,6% σε 202,1 εκατ. ευρώ, από 191,3 εκατ. ευρώ κατά το περσινό πρώτο εξάμηνο.

Σήμερα λειτουργούν επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Επίσης, λειτουργούν επτά σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Κομοτηνή και δύο στη Βουλγαρία (Βάρνα και Μπουργκάς). Το δε ηλεκτρονικό κατάστημα της ΙΚΕΑ (e-commerce) συνεχίζει να αναπτύσσεται με σημαντικό ρυθμό και στις τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Στον κλάδο των αθλητικών ειδών, όπου ο όμιλος έχει παρουσία μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Intersport, οι πωλήσεις του φετινού πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 7% σε 71,2 εκατ. ευρώ, από 66,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,4%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες (Ρουμανία, Κύπρο, Βουλγαρία και Τουρκία) παρουσιάστηκε μεσοσταθμική αύξηση 2,4%, με όλες τις χώρες να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τοπικό νόμισμα. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας και αυτά άνοδο της τάξεως του 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 4,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, ο όμιλος Fourlis αριθμεί 128 καταστήματα αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 50 καταστήματα στην Ελλάδα, 29 στη Ρουμανία, 24 στην Τουρκία, 7 στη Βουλγαρία και 4 στην Κύπρο. Αντιστοίχως λειτουργούν 12 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και δύο στην Τουρκία.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-commerce) της Intersport παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ η υλοποίηση της επέκτασής του και στις υπόλοιπες χώρες δραστηριότητας του ομίλου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ