Επεκτείνεται το Golden Hall: Τι προβλέπει το σχέδιο

Επεκτείνεται το Golden Hall: Τι προβλέπει το σχέδιο


Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων) της Lamda Development, επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, έπειτα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες θα αρχίσουν τον προσεχή Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν τέλος του 2019. Η συνολική μισθώσιμη επιφάνεια που θα δημιουργηθεί είναι 11.500 τ.μ. Η επέκταση του Golden Hall θα συμβάλει στην περαιτέρω μεγέθυνση των εσόδων του εμπορικού κέντρου άμεσα (περισσότερα μισθώματα) και έμμεσα από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε όλο το εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης προβλέπει την υλοποίηση των παρακάτω αναπτύξεων εντός του υφιστάμενου κελύφους του κτηρίου:

- Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων 3.254,72 τ.μ., που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτηρίου και του συγκροτήματος του Ο.Α.Κ.Α. Εντός των εγκαταστάσεων του μουσείου επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του μουσείου.

- Χώρους εμπορικών καταστημάτων 1.566,12 (στα επίπεδα 0, στους μεσώροφους 0, +1 +2 )

- Χώρους γραφείων 5.263,64 τ.μ., εκ των οποίων 739,60 τ.μ. θα βρίσκονται στο επίπεδο (-1), και τα υπόλοιπα στα επίπεδα (+2), (+3) και (+4).

- Χώρους εστίασης και αναψυχής 3.651,31 τ.μ (στα επίπεδα 0, στους μεσώροφους 0, +1 +2)

- Χώρους συγκέντρωσης κοινού 742,04 τ.μ. Εντός των χώρων αυτών πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, auditorium και ειδικές προβολές.

- Χώρους παιδικής αναψυχής-γυμναστηρίου 5.952,39 τ.μ., οι οποίοι θα βρίσκονται στα επίπεδα 0, +1 και μεσώροφος +1. Εντός των χώρων αυτών επιτρέπεται να περιλαμβάνονται, παιδότοποι, ενυδρείο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, χώροι παιδικών εκθέσεων και χώροι παιδικών παραστάσεων Επίσης εντός των εγκαταστάσεων αυτών επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών

- Υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικότητας 189 θέσεων και υπόγειους βοηθητικούς (αποθηκευτικούς) χώρους 6.888,19 τ.μ.. Από αυτούς 330,45 τ.μ. χωροθετούνται στο επίπεδο (-2) και τα υπόλοιπα χωροθετούνται στα επίπεδα (0), μεσώροφος (0), (+1) και μεσώροφος (+1).

- Κοινόχρηστους και βοηθητικούς χώρους 4.861,19 τ.μ.

- Χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων 5.300,30 τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ