Ποντάρει στη μαστίχα η Mediterra

Ποντάρει στη μαστίχα η Mediterra

 


Στην εποχή της ωρίμανσης εισέρχεται η εταιρία Mediterra, η οποία αποτελεί τον βασικό βραχίονα εμπορικής εκμετάλλευσης της Μαστίχα Χίου. Η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής της αλλά και την ίδρυση νέας εταιρίας με βασικό αντικείμενο την Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Άλλωστε με τα εγκαίνια της πρώτης boutique στο Κατάρ και την υπογραφή πριν από λίγες ημέρες συμφωνίας για τη διανομή παραφαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας σε μια σημαντική αγορά της κεντρικής Ευρώπης, την ιταλική, η Mediterra επιβεβαιώνει τους στρατηγικούς της στόχους.

Μετά τη συμφωνία franchise που έχει συνάψει για ανάπτυξη στην περιοχή του Κατάρ, προχώρησε στην ίδρυση mastihashop και cafe. Έχοντας παραχωρήσει δικαιώματα σε επιχειρηματία της αραβικής χώρας, η Mediterra προωθεί τα προϊόντα της στον αραβικό κόσμο με τον οποίο η μαστίχα έχει ιστορικούς δεσμούς.

Έχει συμφωνία διανομής με την Community Pharmacy των παραφαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας Mastiha Art of Nature και των καλλυντικών της σειράς mastihacare στο Κατάρ, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία διανομής με την Delta Medical Est των παραφαρμακευτικών της προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αντίστοιχη συμφωνία έχει υπογράψει στην Τζέντα με την Jam Joom, την τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία διανομής παραφαρμακευτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία.

Η εταιρεία λειτουργεί μονάδα παραγωγής προϊόντων στη Χίο, όπου παρασκευάζονται περισσότερα από 200 διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιώντας περί τους 160 τόνους μαστίχας.

Από τα παραγόμενα προϊόντα της, το 50% κατευθύνεται σε εξαγωγές σε 40 χώρες. Από τις αγορές του εξωτερικού ιδιαίτερα δυναμική θεωρείται η αγορά της Αμερικής με πελάτες φαρμακευτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τη μαστίχα για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, χειρουργικών νημάτων αλλά και επιθημάτων για εγκαύματα.

Ωστόσο καλή είναι η πορεία και στις αγορές του Καναδά και της Ν. Κορέας. Προϊόντα της είναι τοποθετημένα σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο όπως: Wholefoods, Gallerie Lafayette ,HarveyNichols ,Ahold ,Dufry , Luſthansa Edeka , Aegean , REWE , MANUEL Jeddah , DAVUBE Jeddah Milk&Honey Dubai, PANDA Saudi και UNION Dubai. Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Mediterra συμμετέχουν κατά 53% η Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, 28% fund της Attica Bank, 5% η Κορρές, 5% η οικογένεια Τσάκου και το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε διασπορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ