Κανάκης: Mια εταιρεία που «αγνοεί» την κρίση

Κανάκης: Mια εταιρεία που «αγνοεί» την κρίση

Ποια είναι η εταιρεία που «αγνοεί» τις δύσκολες συνθήκες της ελληνικής αγοράς, η οποία βιώνει εδώ και χρόνια μια πρωτοφανή συρρίκνωση του προς διάθεση καταναλωτικού εισοδήματος;

Πρόκειται για την εισηγμένη εταιρεία «Στέλιος Κανάκης Α.Β.Ε.Ε». Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και προώθηση πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού. Το μίγμα των εμπορευμάτων της περιλαμβάνει κατηγορίες όπως μίγματα ψωμιών, βούτηρο, μαργαρίνες, προϊοντα παγωτού, κρέμες, κουβερτούρες κ.α.

Ποιες είναι όμως οι οικονομικές της επιδόσεις; Η εταιρεία σημείωσε το 2017 αύξηση κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών.

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις, η εισηγμένη βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της από τα 18,57 στα 19,7 εκατ. ευρώ, ανέβασε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από τα 3,049 στα 3,127 εκατ. ευρώ, σημείωσε καθαρή κερδοφορία 2,198 εκατ. ευρώ (από 2,09 εκατ. ευρώ, ή +5%) και πέτυχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω του 1,7 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Κανάκης θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη μη διανομή μερίσματος, αλλά την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.

Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη πορεία της εισηγμένης για τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για υψηλότερα επίπεδα κύκλου εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ