Δέκα νέα πυροσβεστικά οχημάτα αγοράζει η Fraport

Επένδυση 4 εκατ. στην πυρασφάλεια

Δέκα νέα πυροσβεστικά οχημάτα αγοράζει η Fraport

Στην αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, τρία εκ των οποίων έχουν ήδη σταλεί σε Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά και Ρόδο, προχώρησε για την ενίσχυση της πυρασφάλειας των αεροδρομίων η Fraport Greece. Μια επένδυση που στοχεύει ειδικότερα στην πυρόσβεση και τη διάσωση αεροσκαφών.

Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece. Η πρώτη παράδοση έγινε στην Fraport Greece στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ εντός Απριλίου θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα επτά. Αυτά θα κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, Σάμου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Κω και Ζακύνθου.

Επιπλέον, η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η αγορά νέου εξοπλισμού περιλαμβάνει:

- 21 στολές χημικής προστασίας

- 65 νέες αναπνευστικές συσκευές

- 180 φιάλες αναπνευστικών συσκευών

- 518 πλήρεις συλλογές Μέσων Ατομικής Προστασίας για κάθε πυροσβέστη (κράνος, κουκούλα πυρκαγιάς, στολή καθημερινής υπηρεσίας, επενδυτής και περισκελίδα πυρκαγιάς, γάντια, μπότες)

- 14 ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων

- 12 συλλογές φορητών διασωστικών εργαλείων (διαστολέας και κόφτης μετάλλων)

- 15 ανεμιστήρες θετικής πίεσης απαγωγής καπνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ