Στην εκπαίδευση των εργαζομένων επενδύουν τα Starbucks

Στην εκπαίδευση των εργαζομένων επενδύουν τα Starbucks

Η συνεχής εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων παραμένει για την εταιρεία Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ AEE-Starbucks μία από τις βασικότερες αξίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους περισσότεροι από 225 εργαζόμενοι (partners) των Starbucks ανά την Ελλάδα συμμετείχαν σε περισσότερες από 32 εκπαιδευτικές δράσεις (εσωτερικά σεμινάρια, επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών φορέων, επιμορφωτικά ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης σχετικά με την τέχνη του καφέ). Ένας αριθμός ρεκόρ, τον οποίο η εταιρεία προσδοκά να ξεπεράσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται, ότι ποσοστό 85% των διευθυντικών θέσεων στην εταιρεία προέρχεται από εσωτερικές προαγωγές συνεργατών, ενώ μέσα στο 2017 έγιναν συνολικά 16 προαγωγές. Παράλληλα, ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο μέσος όρος παραμονής στην εταιρεία, περίπου επτά χρόνια, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη φύση της εργασίας στα καταστήματα και το γεωγραφικό εύρος του δικτύου καταστημάτων.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος, γενικός διευθυντής της Μαρινόπουλος Εταιρείας Καφέ ΑΕΕ-Starbucks δήλωσε σχετικά: «Επενδύουμε στην ανάπτυξη του κάθε συνεργάτη ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες και το γνωστικό του υπόβαθρο για να εξελιχθούν σε διαφορετικά επίπεδα της λειτουργίας της αλυσίδας. Ειδικά για την εξειδίκευσή μας στον καφέ, έχουμε 32 Coffee Masters που έχουν λάβει συμπληρωματική εκπαίδευση και έχουν πιστοποιηθεί ως αυθεντία σε θέματα καφέ. Μοναδική εμπειρία και μάθημα ζωής αποτελεί το ετήσιο ταξίδι σε χώρα προέλευσης του καφέ, όπως αυτό στη Ρουάντα όπου συμμετέχουν επιλεγμένοι Coffee Masters κάθε φορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ