Νέος πλειστηριασμός για τα ξενοδοχεία Lakitira

Νέος πλειστηριασμός για τα ξενοδοχεία Lakitira

Σε νέα πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές προχώρησε η Deloitte ως ειδικός εκκαθαριστής, μετά το προσωρινό «πάγωμα» του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA στην Κω. Υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Ιανουαρίου, όμως είχε ανασταλεί έως τις 25 Ιανουαρίου με προσωρινή διαταγή του Εφετείου Αθηνών μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 7 Μαρτίου.

Οι τρεις μονάδες της «Λακιτίρα» Ανώνυμος Εταιρεία - Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106. Πρόκειται για το τετράστερο «Lakitira Resort and Village», το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο «Lakitira Suites» και το πέντε αστέρων «Helona Resort», στην περιοχή Καρδάμαινα, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών.

Ο όμιλος απασχολεί περί τους 350 εργαζομένους και ορισμένες πληροφορίες θέλουν τη χρήση του 2017 να επιτεύχθηκε κύκλος εργασιών της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ. Για το 2018 έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις και εισπραχθεί προκαταβολές από tour operators. Βάσει του τελευταίου ισολογισμού (2015), ο κύκλος εργασιών της Λακιτίρα το 2015 ήταν 10,7 εκατ. ευρώ με καθαρές ζημίες 4,1 εκατ. Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ήταν 39,48 εκατ. και το σύνολο των υποχρεώσεων 73,78 εκατ. και εμφάνιζε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης κατά 39,2 εκατ

Τα τρία ξενοδοχεία θα πωληθούν ως «πακέτο» και χωρίς υποχρεώσεις.

Στον προηγούμενο πλειστηριασμό που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, υπήρξαν έξι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και η Eurobank, δύο ξένα επενδυτικά κεφάλαια (από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ) και τρεις εγχώριοι ξενοδοχειακοί όμιλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ