Καθυστερεί η πώληση της Forthnet

 Καθυστερεί η πώληση της Forthnet

Καθυστερεί όπως όλα δείχνουν η πώληση του 32,8% των μετοχών της Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός που ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα έχει «κολλήσει».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε να υπάρξει παράταση στην αρχική ημερομηνία (23 Φεβρουαρίου) κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τα επενδυτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό.

Στη διαδικασία που υλοποιεί η Νοmura για λογαριασμό των τεσσάρων τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank), εκτός των Wind/Vodafone μετέχουν οι Apollo Capital Management, Golden Tree AssetManagement (εκ των βασικών μετόχων της Wind), Pillarstone, PCCW, Odyssey Consulting και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Οι πιστώτριες τράπεζες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τόσο τη συμμετοχή τους στην εταιρεία, η οποία ανέρχεται πλέον σε 32,8%, όσο και τις υπόλοιπες ομολογίες που διαθέτουν καθώς και τις δανειακές υποχρεώσεις του γνωστού τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Πρακτικά, ο νικητής της διαδικασίας, την οποία «τρέχει» η Nomura International, θα αποκτήσει το 70% της Forthnet, η οποία υπενθυμίζεται πως έχει έναν δανεισμό που ανέρχεται στα 255 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ