Το θρίλερ και οι ανατροπές στην Εθνική Ασφαλιστική

Όλο το παρασκήνιο

Το θρίλερ και οι ανατροπές στην Εθνική Ασφαλιστική

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Προτιμητέος αγοραστής έχει αναδειχθεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία η Exin Group, η οποία ανήκει στην ολλανδική Exin Partners και στην Calamos Investments του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος.

Στην Exin Partners συμμετέχουν ως εταίροι o Ματ Φέρφιλντ, ο Τζον Κάλαμος και ο επίσης ελληνοαμερικανός και διευθύνων σύμβουλος της Calamos Investments, Τζον Κουδούνης. Οι δύο Ελληνοαμερικανοί μέχρι σήμερα εμφανιζόντουσαν ως οι βασικοί χρηματοδότες του εγχειρήματος.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με την Εθνική. Από τα τέλη του 2016 υπάρχουν δημοσιεύματα για συμμετοχή της EBRD στο νέο σχήμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ενώ ακούγεται να μπαίνουν στο νέο σχήμα δύο νέοι παίκτες οι PIMCO της Allianz και η Berkshire Hathaway. Η PIMCO φαίνεται ότι διαψεύδει την συμμετοχή της στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Η συμμετοχή τους στο χρηματοδοτικό σχήμα να επιβεβαιωθεί ή όχι τις επόμενες ημέρες ενόψει και της κατάθεσης από τον ανάδοχο επενδυτή του φακέλου για την εξαγορά της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, που προβλέπει την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, κάτι που δεν έγινε καθώς η Exin δεν υπέβαλε τον απαραίτητο φάκελο στην Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση της μεταβίβασης. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποκτά πρόσθετη σημασία για την ΕΤΕ ενόψει και των stress tests που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.

Η Exin Group, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και το 50% της AIG Greece, έχει καθυστερήσει έξι μήνες να υποβάλει τον φάκελο εξαγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είναι και η αρμόδια εποπτική αρχή που θα ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει η συμφωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ