Αντίστροφη μέτρηση για Νηρέα και Σελόντα

Την επόμενη εβδομάδα οι προσφορές

Αντίστροφη μέτρηση για Νηρέα και Σελόντα


Την προσεχή Δευτέρα εκπνέει, ύστερα από την παράταση που δόθηκε, εκπνέει η προθεσμία για την εξαγορά των δυο ηγετών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, της Σελόντα και του Νηρέα.

Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει την κατάθεση ανεξάρτητων προσφορών για τις Νηρέα και Σελόντα. Οι σύμβουλοι του διαγωνισμού και οι τράπεζες θα λάβουν υπόψη τις συνδυαστικές (combined) προσφορές που θα κατατεθούν προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής, κάτι που φυσιολογικά θα απαιτήσει χρόνο, δεδομένης της εμπειρίας από διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα για την παραχώρηση assets που πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή με τον οποίο οι τράπεζες θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης αναμένεται να έχουν, μεταξύ άλλων, το ποσοστό του equity και η έκταση του reprofiling των δανείων που θα απαιτηθεί, πως θα προκύψουν οι συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών και εν γένει το συνολικό business plan που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι, με βάση και τους ελέγχουν που πραγματοποίησαν αλλά και την πορεία των Νηρέα και Σελόντα τα τελευταία τρίμηνα.

Τα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο εταιρειών είναι η HIG Capital, Diorasis, Oaktree, Duet, Hybrid Capital, Butterfly Capital και η Amerra Capital Management LLC που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς πέρυσι εξαγόρασε το 90% της εταιρείας Ανδρομέδα από την Global Finance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ