Ο Όμιλος που μετέφερε την έδρα του από την Ελβετία στην Κόρινθο

Εκτόξευσε τα κέρδη του στα ύψη

Ο Όμιλος που μετέφερε την έδρα του από την Ελβετία στην Κόρινθο

 

Τον Απρίλιο του 2016 μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στην Κόρινθο και από τότε έχει καταφέρει όχι μόνο να αυξήσει τις πωλήσεις αλλά και να εκτοξεύσει τα κέρδη της.
Ο λόγος για την θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr, Landis+Gyr A.E η οποία μετέφερε την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική θυγατρική το 2011, μεσούσης της κρίσης, κόντεψε να βάλει λουκέτο, λόγω των ζημιών που είχε.

Τότε, από την μητρική είχε εξεταστεί το σχέδιο να μεταφερθεί η παραγωγή στην Κόρινθο σε άλλη χώρα.
Το ενδεχόμενο όμως αυτό τελικά απεφεύχθει, καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ήρθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων και υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις της τάξεως του 12%.

Παράλληλα υπεγράφησαν και κάποια μεγάλα συμβόλαια και πλέον η πορεία της Landis +Gyr A.E είναι ικανοποιητική.
Είναι ενδεικτικό ότι στην οικονομική χρήση 1.4.2016-31.3.2017 η κορινθιακή βιομηχανία παραγωγής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας Landis & Gyr, κατέγραψε έσοδα 118,57 εκατ. ευρώ έναντι 94,83 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 25%, ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 5 εκατ ευρώ έναντι 1,27 εκατ. ευρώ αυξημένα καά 294,3%.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία.

Μάλιστα για την τρέχουσα χρήσηη διοίκηση του Ομίλου δηλώνει ότι συνεχίζει να ενισχύεται από τη «μεταφορά» παραγωγής από άλλες εταιρείες του ομίλου και ότι προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Αναμένει ότι εντός της τρέχουσας χρήσης θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάληψης του συνόλου της παραγωγής ψηφιακών οικιακών μετρητών τύπου Ε450 του ομίλου στη μονάδα του στην Κόρινθο, αλλά και ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ψηφιακών οικιακών μετρητών τύπων Ε320 και Ε220 για τη γερμανική αγορά.

Η Landis+Gyr A.E. ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο.