Στην Ευρώπη επεκτείνεται η Sunlight του Πάνου Γερμανού

Όλο το σχέδιο της εταιρείας

Στην Ευρώπη επεκτείνεται η Sunlight του Πάνου Γερμανού

 


Στην ίδρυση θυγατρικής στην Ιταλία προχώρησε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ABEE του Πάνου Γερμανού.
Η επωνυμία της εταιρείας είναι Reliable Battery Solutions Srl, με 100% συμμετοχή της εταιρείας Συστήματα Sunlight ABEE και μετοχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ.
Βασικός σκοπός της εν λόγω θυγατρικής είναι η δημιουργία ενός κέντρου διανομής για την συναρμολόγηση και εμπορία μπαταριών βιομηχανικού τύπου, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του ομίλου Sunlight στις αγορές της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Sunlight στην Ιταλία είναι 200.000 ευρώ. Αυτό αφορά μόνο την έναρξη, το πρώτο «στήσιμο» των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το 80% των πωλήσεων της εταιρείας Sunlight αφορά βιομηχανικές μπαταρίες (έλξης για περονοφόρα οχήματα, κλαρκ, υβριδικές μπαταρίες και συσσωρευτές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Η εταιρεία έχει σημαντικά μερίδια στην αγορά των βιομηχανικών μπαταριών, ακόμη και στις δύσκολες και ανταγωνιστικές αγορές της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι η νέα μεγάλη επένδυση του Πάνου Γερμανού έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι «μπαίνει» ως στρατηγικός επενδυτής στην Lamda Development από κοινού με την VNK Capital, το επενδυτικό κεφάλαιο του Βασίλη και της Νέλλης Κάτσου της Pharmathen.

Ποια είναι η Sunlight

Η Sunlight είναι μία εταιρεία με έδρα το Νέο Όλβιο Ξάνθης, την οποία ο Πάνος Γερμανός εξαγόρασε το 1991. Τότε ήταν μία μικρή εταιρεία που κατασκεύαζε βιομηχανικούς συσσωρευτές, όμως υπό την καθοδήγηση του επιχειρηματία και χάρη στις στρατηγικές συνεργασίες που επετεύχθησαν, μέσα σε λίγα χρόνια επεκτάθηκε σε μία ευρεία γκάμα μπαταριών, μεταξύ άλλων για αεροπορικές εφαρμογές και για... υποβρύχια. Η Sunlight έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες (114 για την ακρίβεια). Είναι ο Νο1 διανομέας καταναλωτικών μπαταριών Toshiba στον κόσμο. Κατέχει ηγετικό μερίδιο στον τομέα μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 70% σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ