Κρίσιμη για τους εργαζομένους η εξυγίανσή της Jetoil

Εν αναμονή της απόφασης

Κρίσιμη για τους εργαζομένους η εξυγίανσή της Jetoil


Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το προσεχές διάστημα για την τύχη της Jetoil, καθώς αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης

Την ίδια στιγμή, σοβαρούς κινδύνους για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στην Jetoil και το εργασιακό τους μέλλον, που εξαρτάται από τη διάσωση της εταιρείας, εγκυμονεί οποιαδήποτε καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης που έχει προτείνει η Cetracore Energy.

Αυτό τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, από τον Απρίλιο του 2017 πληρώνονται κανονικά μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του επενδυτή και των τραπεζών και η χρηματοδότηση λήγει στις 31/12/2017.

Εάν, λοιπόν, η δικαιοσύνη ανάψει το πράσινο φως στη συμφωνία αναδιάρθρωσης, η εταιρεία πετρελαιοειδών του ομίλου επιχειρήσεων Μαμιδάκη θα αποκτήσει δεύτερη ευκαιρία, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιό της θα εισέλθει η Cetracore.

Υπενθυμίζεται ότι η Jetoil διαθέτει υποχρεώσεις ύψους 390 εκατ. ευρώ από τις οποίες το μεγαλύτερο τμήμα (263 εκατ. ευρώ) είναι προς τις τράπεζες, με την Alpha Bank να έχει λαμβάνειν περίπου 99 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν η Eurobank (51,2 εκατ.), η τράπεζα Πειραιώς (41,8 εκατ.), η Εθνική Τράπεζα (65,5 εκατ.) και η τράπεζα Αττικής (5,3 εκατ.). Χρωστά ακόμη στους εργαζομένους 3,2 εκατ. ευρώ, προς εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία συνολικά 45,5 εκατ. ευρώ και προς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές 63,8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ