Φέρνει τα πάνω - κάτω στην πολιτική αποσκευών η Ryanair

Τι αλλαγές έρχονται από 15 Ιανουρίου 2018

Φέρνει τα πάνω - κάτω στην πολιτική αποσκευών η Ryanair

Από τις 15 Ιανουαρίου 2018 θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στην πολιτική αποσκευών της Ryanair, οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του νέου έτους, μόνο όσοι επιβάτες διαθέτουν «προτεραιότητα επιβίβασης» (συμπεριλαμβανομένων των επιβατών με ναύλους Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα.

 

Οπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία από την Ιρλανδία, όσοι επιβάτες επιθυμούν να εξασφαλίσουν «προτεραιότητα επιβίβασης» κατά τη στιγμή της κράτησης θα μπορούν να το κάνουν με κόστος 5 ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη «υπηρεσία» θα μπορεί να προστεθεί και αργότερα, έως μία ώρα πριν την πτήση, με κόστος 6 ευρώ.

Οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα θα μπορούν να έχουν μαζί τους στην καμπίνα μόλις μια χειραποσκευή, ενώ η δεύτερη θα παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης, δωρεάν.

Την ίδια ώρα, η Ryanair ανακοίνωσε πως θα μειώσει τις χρεώσεις για τις αποσκευές που παραδίδονται στην πύλη επιβίβασης, από 35€ σε 25€, ενώ θα αυξήσει και το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο βάρους από τα 15 κιλά στα 20.

Σύμφωνα με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, σκοπός των αλλαγών είναι να μειωθούν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις εξαιτίας της προσπάθειας του προσωπικού να τοποθετήσει τις χειραποσκευές των επιβατών.