Κληρώνει για την Cyta - Ποιοι δεικδικητές μπαίνουν στην τελική ευθεία

Την επόμενη Τρίτη η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών

Κληρώνει για την Cyta - Ποιοι δεικδικητές μπαίνουν στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της Cyta με την υποβολή των οικονομικών προσφορών να έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. 

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς θεωρούν ότι η εξαγορά της Cyta θα κλείσει με αγοραστή είτε τη Vodafone είτε την Wind.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόκτηση της Cyta είναι σημαντικότερη για την Wind, καθώς η εξαγορά της θα προσθέσει στον ετήσιο τζίρο της (ανέρχεται στα 400 εκατ.) επιπλέον 90 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά το τίμημα εξαγοράς της θυγατρικής του κυπριακού Ομίλου, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι θα είναι άνω των 60 εκατ. ευρώ που είναι τα δάνεια της.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται από την τηλεπικοινωναική αγορά αν θα καταθέσει προσφορά και η PCCW Global, επενδυτικός βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom η οποία έχει εκδηλώσει δεσμευτικό ενδιαφέρον.
Να σημειωθεί ότι το 2016 η Cyta κατέγραψε αύξηση ενεργών συνδέσεων 76% και εσόδων από τις υπηρεσίες κινητής. Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 75%, ανήκει στις υπηρεσίες Κινητής Συμβολαίου.
Συνολικά, ο αριθμός πελατών Κινητής (Συμβολαίου και Καρτοκινητής), στο τέλος του 2016, ανήλθε στις 51 χιλιάδες, αριθμός που αναλογεί στο 17% της βάσης πελατών Σταθερής σε σχέση με το 2015, όπου η ίδια αναλογία αντιστοιχούσε στο 9%.
Έτσι,ο αριθμός πελατολογίου κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την Σταθερή και 51 χιλιάδες για την Κινητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ