Έτοιμος ο ουρανοξύστης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Σόφια

Οι επενδύσεις της εταιρίας αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη υπεραξία

Έτοιμος ο ουρανοξύστης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Σόφια

Το συγκρότημα «City Tower» στη Σόφια αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Βουλγαρία.

Το 20όροφο City Tower έχει ύψος 74 μέτρων, βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας, αποτελεί το πλέον σύγχρονο και ποιοτικά επαγγελματικό της κτίριο, ενώ στην κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο σύγχρονες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρισης νερού και απορριμμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πιστοποιηθεί με τη βρετανική μέθοδο BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Το συγκρότημα έχεισυνολική επιφάνεια άνω των 55.000 τ.μ.και αποτελείται από κτίριο ανωδομής 20 ορόφων και υπόγειο parking έξι επιπέδων. Τα εμπορικά καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο του κτιρίου κι έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1.700 τ.μ., ενώ στους υπόλοιπους 19 ορόφους αναπτύσσονται γραφειακοί χώροι συνολικής επιφάνειας 36.000 τ.μ.. Οι χώροι στάθμευσης (17.000 τ.μ.) περιλαμβάνουν 370 θέσεις.

Τέτοια είναι το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών «3Tops» στη Σόφια, όπως και το ξενοδοχείο μαζί με πολυτελείς βίλες «Borovets Euphoria Club» στο χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς.

Στα οικοδομικά έργα ξεχωρίζουν το εμπορικό κέντρο Hermes Park (242.000 τ.μ.) στη Σόφια, και το ΙΚΕΑ (30.000 τ.μ.), στα σιδηροδρομικά, η ηλεκτροκίνηση και ανακαίνιση της γραμμής Plovdiv-Svilengrand, και η κατασκευή της γραμμής Dimitrovgrad-Svilengrad.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει και έργα υποδομών και συγκεκριμένα δύο σιδηροδρομικά έργα (γραμμή Plovdiv-Svilengrad και γραμμή Dimitrovgrad – Svilengrad), ενώ, μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, έχει αναπτύξει και λειτουργεί δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30MW.

Αναμένεται ακόμη να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο της σχεδίασης και κατασκευής της μεγαλύτερης σήραγγας (Zheleznitsa) στη Βουλγαρία που είναι μήκους 2 χλμ. και έχει αρχικό προϋπολογισμό 128 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, μέχρι σήμερα η ΤΕΡΝΑ έχει κατασκευάσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αναπτύξει και λειτουργεί στη Βουλγαρία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30 MW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ