Άλλαξε στρατηγική η Pepsico – Ποια προϊόντα προωθεί

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στα Οινόφυτα

Άλλαξε στρατηγική η Pepsico – Ποια προϊόντα προωθεί


Μπορεί η Pepsico ΗΒΗ να αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, εκεί όπου παράγονταν τα αναψυκτικά με το σήμα Pepsi και Ηβη, πλην όμως, διατήρηση παραγωγική παρουσία μόνο στην κατηγορία των χυμών και σνακ.

Η παραγωγή χυμών Ηβη θα εξακολουθήσει να γίνεται στην Ελλάδα, σε συνεργαζόμενη βιομηχανία στη Σπάρτη, ενώ κανονικά συνεχίζεται και η παραγωγή σνακς στον Αγιο Στέφανο Αττικής από την Tasty Foods, επίσης θυγατρική εταιρεία της PepsiCo.

Την ίδια στιγμή, στη μείωση του εταιρικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 70 εκατ. ευρώ προχωρά η εταιρεία, κίνηση η οποία φέρεται να προσβλέπει στο «νοικοκύρεμα» της χρηματοοικονομικής της εικόνας.

Στις αρχές του 2013 η Pepsico - Ηβη είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας, το οποίο τώρα αναμένεται να πωληθεί στην κυπριακή εταιρεία Hellenic Water.

Το 2015 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 50,07 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές ανήλθαν σε 9,92 εκατ. ευρώ. Στην οικονομική έκθεση για το 2015 η Pepsico-Ηβη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο συνολικός δανεισμός της ανήλθε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 σε 15,7 εκατ. έναντι 8,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση και αυτό διότι λόγω των capital controls η εταιρεία δεν μπορούσε να μεταφέρει στο εξωτερικό διαθέσιμα εγχώρια κεφάλαια προς μείωση του υπολοίπου δανεισμού της με την τράπεζα Citibank Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ