«Καλπάζει» ο κλάδος των logistics

Θυγατρική στην Ελλάδα ιδρύει ο όμιλος logistics GEFKO

«Καλπάζει» ο κλάδος των logistics

Κεντρικό ρόλο στην ελληνική οικονομία διεκδικεί ο κλάδος των logistics με την Ελλάδα αργά αλλά σταθερά να αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικούς «παίκτες» της Ευρώπης στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Παρά την οικονομική κρίση του 2009 και την συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η ΕΥ αναφέρει ότι βάσει μελετών τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κλάδος των logistics φαίνεται να «καλπάζει», με τις επιδόσεις του κλάδου να είναι αρκετά καλύτερες, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2009

 

Ο όμιλος GEFCO προχωρά στη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα ενισχύοντας το αποτύπωμά του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η χώρα προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Ελλάδα διαθέτει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που καθιστούν τη θέση της κομβική για έναν σημαντικό φορέα logistics:

• Η Ελλάδα είναι η χώρα που εμφανίζει τη μεγαλύτερη ιδιοκτησία πλοίων, ελέγχοντας σήμερα το 18% του παγκόσμιου στόλου.

• Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελούν πύλες προς τη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη

• Η Ελλάδα ξεκινά ήδη και συμμετέχει σε πολλά προγράμματα που αποσκοπούν στην ανανέωση, επέκταση και βελτίωση των υποδομών της.

• Η ελληνική βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, επεξεργασίας καπνού, κλωστοϋφαντουργίας, φαρμακευτικών, χημικών, μεταλλευμάτων, πετρελαίου και μετάλλων.

«Η GEFCO επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά και αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της το 2017. Σκοπεύουμε, επίσης, να μεταφέρουμε στις εγχώριες επιχειρήσεις την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εδώ και δεκαετίες στον τομέα των logistics, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε ο Fabien Gauchet, Γενικός Διευθυντής της GEFCO Ελλάδας.

Ξεκινώντας από το χώρο των logistics στην αυτοκινητοβιομηχανία η GEFCO εκμεταλλεύεται την εμπειρία της και αναπτύσσει συνεχώς τεχνογνωσία για την εξυπηρέτηση πελατών από διάφορους βιομηχανικούς τομείς: αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία, ενέργεια, ηλεκτρονικά, FMCG, φαρμακοβιομηχανία και γεωργία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τεχνογνωσία του Ομίλου GEFCO ξεκινά από τις βασικές υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών (οδικές, σιδηροδρομικές, εναέριες, θαλάσσιες και πολυτροπικές) οι οποίες αντίστοιχα περιλαμβάνουν οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες ή εναέριες μεταφορές και φτάνει έως πολύπλοκες πολυτροπικές door-to-door λύσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν αποθήκευση, τελωνειακή και φορολογική εκπροσώπηση καθώς και υπηρεσίες επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών.

Η GEFCO Ελλάδας προσφέρει όλη τη γκάμα των υπηρεσιών του ομίλου GEFCO. Η θυγατρική του εταιρία ήδη αναπτύσσει διεθνείς οδικές λύσεις για πελάτες από διαφορετικούς τομείς. Μία τέτοια είναι και η 72H / 96H οδική door-to-door λύση για την Schneider Electric, από το κέντρο logistics της στην Ουγγαρία στο δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα με cross-dock στην Αθήνα και track & trace IT παρακολούθηση.